Finnforel

TukkuHeino Oy, Huutokosken Arvo-Kala Oy sekä AII Capital ovat sopineet merkittävästä yhteisinvestoinnista kotimaiseen elintarviketuotantoon.

Uusi yhtiö rakentaa ensimmäisessä vaiheessa uusinta kiertovesiteknologiaa hyödyntävän kalankasvatus- ja käsittelylaitoksen Varkauteen. Rakennettava laitos tuottaa noin miljoona kiloa ekologisesti kestävällä tavalla tuotettua kalaa Suomen ja sen lähialueiden markkinoille.

Uudessa yhtiössä TukkuHeino, tytäryhtiönsä Heinon Tukun kautta, yhtenä Suomen suurimmista elintarvikealan tukuista, tuo yhtiöön osaamisensa kalan käsittelystä ja jakelusta koko Suomeen. Huutokosken Arvo-Kala Oy:n tytäryhtiö Arvo-Tec Oy, yhtenä maailman johtavista ja kalan ruokintajärjestelmientoimittajana, vastaa hankkeessa laitoksen suunnittelusta ja operatiivisen toiminnan optimoinnista.

Laitoksen rakennustyöt alkavat syyskuussa 2015 ja ensimmäiset kalat lähtevät kauppoihin joulukuussa 2016. Hanke työllistää rakennusvaiheessa noin 80 rakentajaa Varkaudessa ja laitos työllistää toimiessaan 15-20 henkilöä vakituisesti.

– Näkemyksemme mukaan kuluttajat tulevat arvostamaan entistä enemmän elintarvikkeiden kotimaisuutta, ekologisuutta ja ehdotonta tuoreutta. Tässä hankkeessa voimme yhdistää pitkän linjan osaamista niin kalantuotannossa, logistiikassa kuin myös uusimman teknologian hyödyntämisessä. Tavoitteemme on luoda tuotantoprosessi, tuote ja brändi, jotka tunnetaan laajasti Suomessa ja sen lähialueilla, kommentoi perustettavan yhtiön hallituksen puheenjohtaja, Pekka A. Viljakainen.

Uuden laitoksen rakennuttamisesta ja Varkaudessa jo sijaitsevan nykyaikaisen jalostuslaitoksen liittämisestä laitokseen on käyty alustavia neuvotteluja Keski-Savon Teollisuuskylä Oy:n kanssa.