Tämän päivän keskustelu muovaa huomispäivän maailmaa. Suunnitellaan uusi eurooppalainen Bauhaus yhdessä.

Uusi eurooppalainen Bauhaus on luova ja monialainen kulttuurihanke. Se tarjoaa kohtaamispaikan, jolla voidaan suunnitella tulevia tapoja asua. Se muodostaa risteyskohdan taiteen, kulttuurin, sosiaalisen osallisuuden, tieteen ja teknologian välillä. Se tuo vihreän kehityksen ohjelman asuinpaikoillemme ja haastaa meidät yhdessä visioimaan ja rakentamaan kestävää ja osallistavaa tulevaisuutta, jossa rakennettu ympäristö on kaunis ja tuo hyvää oloa mielelle ja sielulle.

Verkkoseminaarin pääpuhujia ovat Päivi Tahkokallio, Sirpa Pietikäinen, Satu Miettinen ja Jyri Wuorisalo.

Lapista käsin maailmalla toimivaa Päiviä kutsutaan usein arktisen muotoilun äidiksi. Strategisen muotoilun yritystä johtava Päivi on myös BEDAn (Bureau of European Design Associations) puheenjohtaja. 48 jäsenorganisaatiota 26 maassa on tehnyt BEDAsta muotoilun vahvan äänen Euroopassa. Päivi on tehnyt yhteistyötä komission New European Bauhaus -tiimin kanssa viime syksystä asti.

Jos idea ja ajatus on oikea, on kokonaisuuskin toimiva. Jos alkuajatus on arjelle ja elämälle vieras, niin tekninen, hyväkään mitoitus ei tee hyvää arkea tai toimivaa ympäristöä. Hyvin suunniteltu on hyvissä elinympäristöissä enemmän kuin puoliksi tehty. – Sirpa Pietikäinen

Sirpa on europarlamentaarikko (EPP). Hän kuuluu Uuden eurooppalaisen Bauhausin ystävien ryhmään (New European Bauhaus' Friendship Group), joka perustettiin maaliskuussa 2021 Euroopan parlamentin ryhmien välillä.

Taiteella on iso rooli uudenlaisen Euroopan muotoilussa. – Satu Miettinen

Satu on taiteiden tiedekunnan dekaani ja palvelumuotoilun professori Lapin yliopistossa. Hänen palvelumuotoilun oppituolinsa on ensimmäisiä Suomessa. Hän on kehittänyt aktiivisesti palvelumuotoilun opetusta ja tutkimusta. Hän on toiminut useissa kansallisissa ja kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä.

Bauhausin avulla muotoilemme uutta mielekkyyttä vihreään kehitykseen. – Jyri Wuorisalo

Jyri on TKI-asiantuntija, Human Security Finland -verkoston koordinaattori ja Bauhaus-entusiasti Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Pohjois-Savon liitto, Europe Direct Kuopio, Savonia-ammattikorkeakoulu, Lapin liitto ja Lapin yliopisto. Tapahtuma on osa Euroopan tulevaisuutta käsittelevää konferenssisarjaa tarjoten tilaisuuden osallistua yhteiseen visiointiin Euroopan tulevaisuudesta.

Kaikille avoin verkkoseminaari on suunnattu erityisesti muotoilijoille, taiteilijoille, insinööreille, tutkijoille, arkkitehdeille, opiskelijoille sekä kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen asiantuntijoille.

YouTube-kanavalla lähetettävän tilaisuuden juontajana toimii Soili Porokka.

Tapahtuma LinkedInissä »

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu sivun alalaidassa olevan painikkeen avulla.

Linkki livelähetykseen »

Muita Bauhaus-tapahtumia:

8.4. How can the wood sector engage, contribute and co-create? https://wood4bauhaus.eu/

20.4. klo 13–14.30 New European Bauhaus Lunch talk. Speakers: Ruth Reichstein, Policy Analyst and Deputy Head of I.D.E.A. 2 and Dagmar Croes, I.D.E.A., Service Department of the European Commission. Lisätietoja » 

22.4. klo 15–18.30 & 23.4. klo 14–18 Conversations on the New European Bauhaus. Opening remarks: Ursula von der Leyen

28.4. klo 13–17 Nordic Co-design event 2: Järjestäjä: Ympäristöministeriö

Lähde: https://www.aalto.fi/fi/uutiset/osallistu-uusi-eurooppalainen-bauhaus-hankkeen-suunnitteluun-tana-kevaana


Lisätietoa:
Jari Sihvonen, Europe Direct Kuopio/Pohjois-Savon liitto
p. 0447142653, jari.sihvonen (at) pohjois-savo.fi