TILAISUUS ON PERUTTU

Hakeutuivatko Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja ministeri Seppo Kääriäinen politiikan vaikeisiin paikkoihin vain siksi, että siellä oli tilaa? Kysymykseen etsitään vastausta savolaisten kirjailijoiden illassa, joka järjestetään Minna Canthin päivänä 19. maaliskuuta klo 18–19.30 Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

Rehnin kirja Kuilun partaalla kertoo, miten euro pelastettiin. Kääriäinen puolestaan käy läpi Suomen poliittista tilannetta vaalivuonna 2019 kirjassaan Aidan toiselta puolelta. Rehniä ja Kääriäistä haastattelee itsekin monessa liemessä keitetty kirjailija Lasse Lehtinen, jonka uusin teos Salakapakoita ja tappaiskeittoa myös vie lukijansa haastaviin maisemiin kuten käärmekeittojen ja muurahaismarmeladien pariin.

Tilaisuuden toisella puoliskolla kirjailija JP Koskinen kertoo Tulisiipi-kirjan Kaarle-pojasta, joka on hurmautunut lentämisestä ja joka selviää läpi Stalinin vainot ja vankileirit tämän suuren intohimonsa ja rakkauden kannattelemana. Tulisiipi on voittanut vuoden 2019 Savonia ja Suomalaisen Kirjakaupan kirjallisuuspalkinnot. Teos oli myös kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuuden järjestää Pohjois-Savon valtuuskunnan kulttuurijaosto yhdessä keskustakirjasto Oodin kanssa.

TILAISUUS ON PERUTTU