Tervetuloa laulamaan maakuntalauluja!

Kuinka hyvin suomalaiset tuntevat maakuntalaulunsa? Taitoja voi testata Yle Radio 1:n maakuntalauluillassa, joka järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksessa maanantaina 6.11. klo 19. Suorana radioitavaan tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yleisöä laulattaa Kallaveden seurakunnan KNOT nuorisokuoro Richard Nichollsin johdolla. Myös radiovastaanottimien äärellä sopii laulaa.

Maakuntalauluja on Suomen historiallisten ja nykyisten maakuntien kunniaksi sävelletty 1850-luvun puolivälistä lähtien. Kansalaisille laulut ovat tulleet tunnetuiksi mm. kansakoulujen ja laulujuhlien kautta. Laulujen juhlavien melodioiden ja tunteita herättävien sanojen avulla on vaalittu maakuntien perinteitä ja identiteettiä. Nyt Suomen satavuotisvuonna on hienoa kiertää sävelten voimin ympäri maata yhdessä laulaen.

Tilaisuuden juontajana toimii Inari Tilli. Asiantuntijavieraana on musiikintutkija, emeritusprofessori Reijo Pajamo. Mukaan voi hyvin tulla, vaikka kaikki maakuntalaulut eivät olisikaan tuttuja. Yhteislauluillassa sanat ja nuotit heijastetaan näkyviin, ja Kallaveden seurakunnan nuoret antavat lauluun mallia.

Koko maahan radioitava ilta on samalla osa Suomen satavuotisjuhlintaa. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Kuopion Musiikkikeskus, Suomen Kotiseutuliitto ja Pohjois-Savon liitto.

Yleisöä pyydetään olemaan paikalla hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.