Miten tiede, taide, koulutus ja yhteisöllinen toiminta rakentavat sivistyksen uutta tulemista? Neljännen kerran järjestettävässä Kohtaaminen huipulla -seminaarissa tiede ja taide kohtaavat taloudellisen ulottuvuuden eli osuustoiminnan. Se on liiketoimintaa, jonka tehtävänä ei ole maksimoida voittoa, vaan lisätä jäsenille tuotettua hyötyä esimerkiksi kestävän kehityksen rakentamisen muodossa.

Seminaarin keynote-puhuja on tieteen akateemikko Ilkka Niiniluoto. Paneelikeskustelussa sivistystä ja muutosta pohtivat kirjailija Sirpa Kähkönen, muusikko Sari Kaasinen, professori ja Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen Arto O. Salonen, Osuustoimintakeskus Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu sekä opiskelijaedustajat Juni Sinkkonen ja Matleena Kohonen Itä-Suomen yliopistosta ja Taideyliopistosta. Moderaattorina toimii journalisti ja tutkija Riitta Raatikainen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Taideyliopisto, Osuustoimintakeskus Pellervo, Taiteen edistämiskeskus, Savonlinnan Musiikkiakatemia, Luovan alan osuuskunta Lilith ja Europe Direct Kuopio.

Voit seurata tapahtumaa YouTube-livelähetyksenä tiistaina 29.6. klo 13–15. Linkki lähetykseen »

Kohtaaminen huipulla on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia.
https://futureu.europa.eu/processes/GreenDeal/f/2/meetings/529?locale=fi

Katso tarkempi ohjelma »