Miten tiede, taide, koulutus ja yhteisöllinen toiminta rakentavat sivistyksen uutta tulemista? Neljännen kerran järjestettävässä Kohtaaminen huipulla -seminaarissa tiede ja taide kohtaavat taloudellisen ulottuvuuden eli osuustoiminnan. Se on liiketoimintaa, jonka tehtävänä ei ole maksimoida voittoa, vaan lisätä jäsenille tuotettua hyötyä esimerkiksi kestävän kehityksen rakentamisen muodossa.

Seminaarin keynote-puhuja on tieteen akateemikko Ilkka Niiniluoto. Paneelikeskustelussa sivistystä ja muutosta pohtivat kirjailija Sirpa Kähkönen, muusikko Sari Kaasinen, tietokirjailija-journalisti Hanna Nikkanen, professori ja Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen Arto O. Salonen, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä sekä opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopistosta ja Taideyliopistosta. Moderaattorina toimii journalisti ja tutkija Riitta Raatikainen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Taideyliopisto, Osuustoimintakeskus Pellervo, Taiteen edistämiskeskus, Savonlinnan Musiikkiakatemia, Luovan alan osuuskunta Lilith ja Europe Direct Kuopio.

Kohtaaminen huipulla on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia.
https://futureu.europa.eu/processes/GreenDeal/f/2/meetings/529?locale=fi

Ilmoittautumiset 15.6. mennessä. Zoom-linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille.

Katso tarkempi ohjelma »

Ilmoittaudu tapahtumaan