Kuvat ja logot

Täältä löydät Pohjois-Savon viralliset tunnukset.

CMYK-logot ovat vektorimuotoisia pdf-dokumentteja. Pdf soveltuu käytettäväksi myös, kun tarvitaan .eps tai .ai tiedostoja. RGB-logot ovat .png-muotoisia ja soveltuvat nettikäyttöön.

Jos tarvitset kuvapankistamme muita kuvia, otathan yhteyttä liiton viestintään.

Pohjois-Savon maakuntavaakuna

Vaakunaselitelmä: Mustalla kilvellä palkittainen viritetty käsijousi. Kaikki kultaa paitsi jousen jänne, nuolen kärki ja sulitettu pyrstö hopeaa.

Pohjois-Savon maakunnan virallinen tunnus on vaakunalogo. Sitä käytetään ensisijaisesti värillisenä. Painotuotteissa kulta voidaan korvata kullankeltaisella ja hopea harmaalla. Tienvarsitaulussa kultainen ja valkoinen korvataan heijastavalla kullalla ja hopealla. Poikkeustapauksissa vaakunaa voi käyttää myös yksivärisenä (mustavalkoinen).

Vaakuna on tarkoitettu Pohjois-Savon liiton virallisen toiminnan ja luottamuselinten symboliksi sekä arvokkaaseen edustukselliseen käyttöön. Vaakunaa käytetään mm. pöytästandaareissa, isännänviirissä, virallisissa asiakirjoissa, kuulutuksissa, rahoituspäätöksissä ja niihin liittyvissä asiakirjoissa sekä maakuntavaltuuston ja -hallituksen kokousasiakirjoissa.

Yksityinen henkilö tai yhdistys saa käyttää maakuntavaakunaa kotiseutua osoittavana osakuviona lipussa, jäsenmerkissä tms. noudattaen vaakunan käytöstä annettuja ohjeita, hyvää tapaa ja heraldiikan periaatteita. Maakuntahallitus voi vaatia vaakunan sopimattoman tai loukkaavan käytön lopettamista.

Jos vaakunaa käytetään elinkeinotoiminnassa, siitä on tehtävä kirjallinen ilmoitus Pohjois-Savon liitolle. Käyttö elinkeinotoiminnassa tarkoittaa esimerkiksi käyttöä elinkeinonharjoittajan tai tuotteen tunnuksena.

Vaakunaa on aina käytettävä alkuperäisessä muodossaan. Tämä vaakuna on ollut käytössä 19.2.2015 lähtien.

Pohjois-Savon liiton rahoituslogo

Liiton rahoittamien hankkeiden (kansalliset ja EU) viestinnässä ei käytetä Pohjois-Savon liiton logoa, vaan hankkeiden käyttöön on luotu erillinen tunnus. Siinä teksti sijoitetaan vaakunan vasemmalle puolelle. Hankelogosta ilmenee liiton rooli maakunnan menestyksen rakentajana. Hankelogoa käytetään esimerkiksi hankkeiden verkkosivuilla, esitteissä ja julkaisuissa.

Suosittelemme

Julkaistu 26.2.2015

YLE Savo: Pohjois-Savon maakuntavaakuna sai "faceliftauksen"

Uudistuksessa kuvan sävyjä ja muotoja pehmennettiin. Muutoksilla tavoitellaan parempaa erottuvuutta muun muassa painotöissä.

  Lue lisää

  Lue myös tämä artikkeli