Senioreiden digipalvelut - miten hoidan asioitani verkkopalveluissa turvallisesti?

Järjestimme Vanhusten viikolla 6.10.2021 Senioreiden digipalvelut - miten hoidan asioitani verkkopalveluissa turvallisesti? -tapahtuman, jota pystyi seuraamaan omalta laitteelta tai eri puolilla Pohjois-Savoa järjestetyistä katsomoista. Mukana järjestelyissä olivat Savonetti ry, Nordea ja Pohjois-Savon OP.

Tapahtuman tallenteeseen voi tutustua täällä.
Tapahtuman tekstitetty tallenne julkaistaan myöhemmin Savonetti ry:n YouTube-kanavalla.

Digituki kasvaa hankkeista pysyväksi toiminnaksi

Digivieri 2 -hanke on päättynyt 31.10.2021. Vuoden 2022 alusta digituen kehittämisestä vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Digivieri-tiimi kiittää Pohjois-Savon digitukiverkostoa ja kaikkia yhteistyössä mukana olleita.

Lue lisää digituen uudesta toimintamallista: https://dvv.fi/digituen-toimintamalli

 

Digituen tarpeen ja tarjonnan tilanne 6/2021

Palvelumuotoilun loppuraportti

Mikä digituki?

Digitaalisten palvelujen tehtävä on helpottaa arkeamme, mutta kaikilla ei ole riittäviä taitoja ja mahdollisuutta niiden käyttämiseen. Siksi tarvitaan digitukea.

Digituki tarkoittaa sähköisen asioinnin, palvelun tai älylaitteen käytön tukea, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta käyttämään laitteita ja asioimaan itsenäisesti ja turvallisesti. Tukeen kuuluu myös sähköiseen palveluun ohjaaminen. Digituki voi olla etätukea (esimerkiksi chat-, puhelin- tai videotuki), lähitukea (asiointipisteet, vertaistuki, kotiin vietävä tuki) tai koulutusta (verkkokoulutukset, kansalaisopistojen koulutukset tai kurssit). Sen sisältö voi vaihdella sähköisen asioinnin opastamisesta sovellusten asentamiseen ja käyttöönottoon.

Digituki Suomi.fi-palvelussa »

Kansalaisneuvonnasta ohjausta julkisten palvelujen käyttöön ja tukea sähköiseen asiointiin »

Etänä annettava digituki

Digitaitojen ja etänä annettavan digituen merkitys korostuu koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Suomidigi.fi-sivustolle kerätään etädigituen tarjontaa alueittain ja valtakunnallisesti. Sivustolta löytyy myös vinkkejä digituen antamiseen. 

Etänä annettava digituki Suomidigi-sivulla »
Pohjois-Savon etätuki Suomidigi-sivulla »