Uusi Pohjois-Savo – täyden palvelun maakunta

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on koskaan tehty. Tavoitteena on nykyaikaistaa palveluja ja parantaa julkisen talouden kestävyyttä. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Uudet maakunnat aloittavat toimintansa 1.1.2019.

 

Maakuntauudistus vauhtiin Pohjois-Savossa

ma 12. syyskuuta 2016 08.27.00

Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmän järjestäytymiskokous pidettiin torstaina 8. syyskuuta Kuopiossa. Ryhmän toimeksianto kestää esivalmisteluvaiheen loppuun 30.6.2017 saakka.

Valmisteluryhmän varsinaisia jäseniä ovat Markku Rautio, Kari Virranta, Jukka Koponen, Risto Miettunen, Soile Lahti, Ilkka Jokinen, Marko Korhonen, Markku Tervahauta, Petteri Paronen, Vesa Lötjönen, Ari Sopanen (Toni Auvinen), Juha Piiroinen, Hannu Tsupari ja Jarmo Ronkainen.

Valmisteluryhmän puheenjohtajaksi valittiin Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Kari Virranta ja varapuheenjohtajaksi Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen. Esittelijänä toimii Pohjois-Savon liiton aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa.

Kokous kutsui asiantuntijaksi valmisteluryhmään henkilöstöedustajan. Lisäksi jokaiseen alatyöryhmään tullaan nimeämään yksi henkilöstöjärjestöjen edustaja.

Ajankohtaista

Haemme muutosjohtajaa ja kahta assistenttia

Muutosjohtaja vastaa Pohjois-Savon maakuntauudistuksen ja uuden maakunnan toiminnan käynnistämisen esivalmistelusta sekä toiminnan käynnistämiseen liittyvistä tehtävistä. Palkattavista assistenteista toinen avustaa maakuntauudistuksen muutosjohtajaa ja toinen assistentti sote-uudistuksen valmistelun hankejohtajia.

Valmisteluryhmä nimettiin maakuntauudistukseen

Pohjois-Savon maakuntahallitus asetti tänään maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmän ajalle 1.9.2016–30.6.2017.

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmä on pääosin kasassa

Maakuntauudistuksen esivalmistelutyöhön osallistuvat osapuolet ovat ilmoittaneet edustajansa Pohjois-Savon maakuntahallitukselle. Uudistuksen valmistelun poliittinen ohjaus on maakuntahallituksella ja maakuntavaltuustolla.