Uusi Pohjois-Savo – täyden palvelun maakunta

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on koskaan tehty. Tavoitteena on nykyaikaistaa palveluja ja parantaa julkisen talouden kestävyyttä. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Uudet maakunnat aloittavat toimintansa 1.1.2019.

 

Elsa Parosesta Pohjois-Savon muutosjohtaja

ma 19. syyskuuta 2016 17.06.00

Elsa Paronen on valittu Pohjois-Savon maakuntauudistuksen muutosjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä lokakuun alussa.

Paronen on työskennellyt projektipäällikkönä ja tutkijana Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2009 lähtien. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori.

Hänen väitöstyönsä aiheena oli Rationaalinen päätöksenteko sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksissa: tapaustutkimus kahdesta sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksesta Pohjois-Savossa.

– Viimeisten seitsemän vuoden ajan olen työtehtävissäni ja tutkimustoiminnassa paneutunut erityisesti julkishallinnon laajoihin muutosprosesseihin. Myös väitöstyöni käsittelee niitä, hän kertoo.

Yrittäjäkokemusta Parosella on kymmenen vuoden ajalta. Lisäksi hän on toiminut Karttulan kunnanvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2001–2003 ja Pohjois-Savon maakuntavaltuutettuna 2001–2004.

Muutosjohtaja tulee vastaamaan maakuntauudistuksen ja uuden maakunnan toiminnan käynnistämisen esivalmistelusta sekä toiminnan käynnistämiseen liittyvistä tehtävistä.

Ajankohtaista

Haemme muutosjohtajaa ja kahta assistenttia

Muutosjohtaja vastaa Pohjois-Savon maakuntauudistuksen ja uuden maakunnan toiminnan käynnistämisen esivalmistelusta sekä toiminnan käynnistämiseen liittyvistä tehtävistä. Palkattavista assistenteista toinen avustaa maakuntauudistuksen muutosjohtajaa ja toinen assistentti sote-uudistuksen valmistelun hankejohtajia.

Valmisteluryhmä nimettiin maakuntauudistukseen

Pohjois-Savon maakuntahallitus asetti tänään maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmän ajalle 1.9.2016–30.6.2017.

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmä on pääosin kasassa

Maakuntauudistuksen esivalmistelutyöhön osallistuvat osapuolet ovat ilmoittaneet edustajansa Pohjois-Savon maakuntahallitukselle. Uudistuksen valmistelun poliittinen ohjaus on maakuntahallituksella ja maakuntavaltuustolla.