Uusi Pohjois-Savo – täyden palvelun maakunta

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on koskaan tehty. Tavoitteena on nykyaikaistaa palveluja ja parantaa julkisen talouden kestävyyttä. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Uudet maakunnat aloittavat toimintansa 1.1.2019.

 

Valmisteluryhmä nimettiin maakuntauudistukseen

ma 29. elokuuta 2016 16.41.00

Pohjois-Savon maakuntahallitus asetti tänään maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmän ajalle 1.9.2016–30.6.2017.

Kokoonpano on seuraava: Itä-Suomen aluehallintovirasto Markku Rautio (varajäsen Tuula Kääriäinen), Pohjois-Savon ELY-keskus Kari Virranta (Petri Keränen), Pohjois-Savon pelastuslaitos Jukka Koponen (Erkki Asikainen ja Paavo Tiitta), Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Risto Miettunen (Jorma Penttinen), Pohjois-Savon TE-toimisto Soile Lahti (Päivi Halonen), Vaalijalan erityishuoltopiiri Ilkka Jokinen (Kirsi Ruutala), Pohjois-Savon liitto Marko Korhonen (Paula Qvick), POSOTE-hanke Markku Tervahauta (Seppo Lehto), Kuopion seutu Petteri Paronen (Jarmo Pirhonen) ja Vesa Lötjönen (Pekka Takkinen), Koillis-Savon seutu Ari Sopanen 1.9.2016–28.2.2017 (Toni Auvinen) ja Toni Auvinen 1.3.–30.6.2017 (Ari Sopanen), Sisä-Savon seutu Juha Piiroinen (Petteri Ristikangas), Varkauden seutu ml. Joroinen Hannu Tsupari (Matti Raatikainen), Ylä-Savon seutu Jarmo Ronkainen (Simo Mäkinen).

Maakuntahallituksella ja maakuntavaltuustolla on valmistelun seuranta-, ohjaus- ja koordinointivastuu. Esittelijänä toimii Satu Vehreävesa.

Ajankohtaista

Haemme muutosjohtajaa ja kahta assistenttia

Muutosjohtaja vastaa Pohjois-Savon maakuntauudistuksen ja uuden maakunnan toiminnan käynnistämisen esivalmistelusta sekä toiminnan käynnistämiseen liittyvistä tehtävistä. Palkattavista assistenteista toinen avustaa maakuntauudistuksen muutosjohtajaa ja toinen assistentti sote-uudistuksen valmistelun hankejohtajia.

Valmisteluryhmä nimettiin maakuntauudistukseen

Pohjois-Savon maakuntahallitus asetti tänään maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmän ajalle 1.9.2016–30.6.2017.

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmä on pääosin kasassa

Maakuntauudistuksen esivalmistelutyöhön osallistuvat osapuolet ovat ilmoittaneet edustajansa Pohjois-Savon maakuntahallitukselle. Uudistuksen valmistelun poliittinen ohjaus on maakuntahallituksella ja maakuntavaltuustolla.