Koneteknologia

Kone- ja energiateknologiateollisuus on kasvanut taloudelliselta merkitykseltään suurimmaksi teollisuuden alaksi Pohjois-Savossa. Alan yritysten liikevaihto ilman palvelujen ostoa ja kerrannaisvaikutuksia on 1,4 miljardia euroa.

Pohjois-Savoon on keskittynyt paljon kansainvälistä teknologiateollisuuden huippuosaamista. Yritysten osuus maakunnan viennistä on 40 prosenttia ja työpaikoista 20 prosenttia. Kone- ja metallituoteteollisuuden menestystuotteita ovat mm. erikoisajoneuvot (Profile Vehicles), metsäkoneet (Ponsse), hydrauliset paalutuskoneet (Junttan) ja kaivoslaitteet (Normet). Lisäksi maakunnassa toimii useita maailman johtavia energiateknologian (Andritz, Foster Wheeler), mekaanisen puunjalostuksen (Keitele Group, Lunawood, StoraEnso) ja kemian- ja kaivosteollisuuden yrityksiä (Yara).

Pohjois-Savossa toimii yli 200 vientiyritystä, joiden tuote- ja palveluinnovaatiot edustavat alansa kärkiosaamista ja tunnetaan jo eri puolilla maailmaa kuten esimerkiksi Bellan lasikuitumoottoriveneet, Genelecin ja Amphionin äänentoistolaitteet sekä Myontecin älyvaatteet.

Kehittämistavoitteet vuoteen 2020:

  • Tuottavuutta nostavat teknologiat, energiatehokkuus
  • Asiakaslähtöiset palvelukonseptit ja projektiosaaminen
  • PK-yritykset osana globaalia toimitusketjua
  • Tuoteinnovaatiot, yksilölliset tuotteet ja time to profit

Pohjois-Savon koneteknologian uusimmat

20150821 /media/artikkelikuvat/ponsse_900x500px.jpg

Julkaistu 21.8.2015

Vieremästä mallia koko Suomelle

Pohjois-Savossa sijaitseva Vieremä on esimerkki siitä, että syrjästäkin voi ponnistaa maailmalle menestyksekkäästi, kehuu Kauppalehti pääkirjoituksessaan. Vieremä on metsäkonevalmistaja Ponssen kotipaikka. Ponsse on maailmanluokan peluri omassa segmentissään.

KoneteknologiaVieremä

 
20150805 /media/artikkelikuvat/profilevehicles_900x500px.jpg

Julkaistu 5.8.2015

Saudi-Arabia tilasi kuninkaalle ambulanssit Iisalmesta

Iisalmessa toimiva Profile Vehicles toimittaa Saudi-Arabian kuninkaalle kaksi erikoisambulanssia. Yrityksen mukaan tilaus vauhdittanee perheyrityksen kauppaa Lähi-itään ja Aasiaan. Kesäkuussa Profile Vehicles voitti 50 ambulanssin tilauksen myös Singaporesta.

Koneteknologia

 
20150518 /media/artikkelikuvat/kylmamaki_900x500px.jpg

Julkaistu 18.5.2015

Lisää tuottavuutta ja vetovoimaa teknologiateollisuuteen

Savon ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymät sekä Savonia-ammattikorkeakoulu ovat käynnistämässä yhteishanketta, jonka avulla yritetään lisätä Pohjois-Savon teknologiateollisuuden tuottavuutta ja vetovoimaa.

energiateknologiaKoneteknologia

 
20150213 /media/artikkelikuvat/hydroline_900x500px.jpg

Julkaistu 13.2.2015

Horizon 2020 -ohjelmasta miljoonaluokan rahoitus siilinjärveläiselle Hydrolinelle

Tuen myöntämiseen vaikuttivat Hydrolinen kansainvälisyys, mukautuva ja tuore liiketoimintasuunnitelma sekä analyysi kohdemarkkinoista.

EUHorizon2020KoneteknologiaRahoitus

 
20150119

Julkaistu 19.1.2015

Pohjois-Savon teknologiayrityksille haetaan jalansijaa kansainvälisiltä markkinoilta

Kaksivuotisen hankkeen valmisteluun ovat osallistuneet maakunnan kehittämisyhtiöt, laaja joukko itäsuomalaisia yrityksiä sekä Kuopion ja Iisalmen kaupungit ja Siilinjärven kunta. Mukana ovat myös maakunnan koulutusorganisaatiot.

energiateknologiaKoneteknologia