Savolainen kirjailijailta

Kirjailijaillassa filosofian tohtori Lasse Lehtinen kertoo uusimmasta kirjastaan Murhattu ministeri – Heikki Ritavuoren elämä ja kuolema.

Päivämäärä: 17.03.2022

Kellonaika: 18:00

Osoite: Uudenmaankatu 10, Helsinki

Otavan kirjakahvila

Kirjailijaillassa filosofian tohtori Lasse Lehtinen kertoo uusimmasta kirjastaan
Murhattu ministeri – Heikki Ritavuoren elämä ja kuolema. Se on elämäkerta murhatusta ministeristä ja jakautuneesta kansakunnasta.

"Joskus jääminen rintamalinjojen välille on kohtalokkaampaa kuin puolen valinta. Tämän joutui kokemaan sisäministeri Heikki Ritavuori, joka ajoi luokkasopua ja kansalliseen sovintoon tähtääviä uudistuksia sekä puolusti kansanvaltaa ja itsenäisyyttä. Ritavuori kuoli ruotsinkielisen aktivistin ampumiin luoteihin kotiovellaan Helsingissä helmikuussa 1922. Autonomian ajasta itsenäisyytemme levottomiin alkuvuosiin ulottuva vaikuttava elämäkerta osoittaa, että suvaitsemattomuus ja vihapuhe eivät ole uusia ilmiöitä. Etenkin suhde Venäjään on jakanut kansakuntaa sukupolvien ajan."

Kirjailijatapaamisen jälkeen yleisöllä on tilaisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Keskustelussa on mukana myös valtiopäiväneuvos Kari Rajamäki.

Kirjailijaillan järjestää Pohjois-Savon valtuuskunta. Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot viimeistään 10.3. sähköpostilla pirjo.airaksinen@superson.fi

Ennen tapahtumaa yleisöllä on mahdollisuus tehdä ostoksia Otavan kirjakaupasta -50% alennuksella (pl. oppikirjat) klo 18 saakka.

kirjoittaja

Ossi Martikainen |Yhteyspäällikkö
+358447142601 ossi.martikainen@pohjois-savo.fi
Jaa tapahtuma: