Puijo Summit – ihmisen ja luonnon yhteisellä polulla

Puijo Summit tarttuu luontokatoon eli luonnon monimuotoisuuden ja elonkirjon heikentymiseen tarkastelemalla kaupunki-luontosuhteen muutosta. Summitin tavoitteena on nostaa esiin keskustelua ilmasto- ja ympäristöturvallisuudesta sekä hyvinvoinnin edistämisestä.

Päivämäärä: 05.05.2022

Kellonaika: 09:00

Osoite:

Torstaina 5. toukokuuta järjestetään ensimmäinen Puijo Summit, joka tarttuu luontokatoon eli luonnon monimuotoisuuden ja elonkirjon heikentymiseen tarkastelemalla kaupunki-luontosuhteen muutosta. Summitin tavoitteena on nostaa esiin keskustelua ilmasto- ja ympäristöturvallisuudesta sekä hyvinvoinnin edistämisestä. Tapahtuma on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssi -sarjaa ja sen järjestää yhteistyössä järjestetään yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon liitto, Europe Direct Kuopio sekä Pohjois-Savon ELY-keskus.

Puijon Majalla järjestettävässä tapahtumassa pääpuhujana on professori Arto O. Salonen, joka antaa pohdittavaksi ajatuksia siitä, kuinka kestävä tulevaisuus toteutetaan tänään. Lisäksi puheenvuorot saavat Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan palvelupäällikkö Kati Vähäsarja, ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen johtaja Kimmo Haapanen, Pohjois-Savon liiton viestintäasiantuntija ja Kuopio Europe Direct -verkoston vastaava Jari Sihvonen ja Savonia-ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo.

Ilmastonmuutos, biodiversiteetin väheneminen ja luonnonvarojen liikakäyttö muodostavat kestävyyskriisin, joka uhkaa ihmiskunnan hyvinvointia. Biodiversiteetin väheneminen, arkikielessä luontokato eli luonnon monimuotoisuuden ja elonkirjon heikentyminen on noussut nopeasti ilmastonmuutoksen rinnalle kuvaamaan kehityskulkua, joka vaikuttaa koko maapallon elinvoimaan. Ilman luonnon monimuotoisuutta meillä ei olisi elämän perusedellytyksiä, kuten juomavettä, ruokaa tai happea. Ilman monimuotoista luontoa ei olisi myöskään hyvinvointia tai talouskasvua.

Aamupäivän osuus klo 9–11.30 streamataan Savonia-ammattikorkeakoulun Vimeo-kanavalle on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tapahtumaan pääset liittymään oheisen linkin välityksellä: https://vimeo.com/702003323

Aamupäivän puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa järjestetään kolme rinnakkaista työpajaa, jotka nostavat esiin paikallisten toimijoiden ajatuksia ilmasto- ja ympäristöturvallisuudesta sekä hyvinvoinnin edistämisestä. Lopuksi työpajaan osallistuvat tutustuvat Puijon ympäröivään luontoon Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoiden johdattamana.


Lisätiedot:
Jyri Wuorisalo, TKI-asiantuntija
Savonia-ammattikorkeakoulu
p. 044 785 6 914, jyri.wuorisalo (at) savonia.fi

Jaa tapahtuma: