MOBIILIKARTTA KÄNNYKKÄÄN !

Pohjois-Savon nettikartta on saatavissa nyt myös kännykkään  GPS-tuella!  Tämä ns. mobiilikartta on käyttäjälle ilmainen. Latausosoitteen tilaus tekstiviestillä: lähetä MMAPPSAVO numeroon 050 4434 929 (normaalihintainen tekstiviesti).

OHJE kännykkäkarttaan (pdf).

Lataussivu mobiilikarttaan.

 

LumiSavo 

LumiSavo -kartta Pohjois-Savon kelkkareiteistä ja olennaisimmista hiihtoladuista on saatavilla

- mittakaava 1 : 200 000

- koko A2 kaksipuoleisena

LomaSavo

LomaSavo -kartta Pohjois-Savon patikkapoluista, taukopaikoista, melontareiteistä ja satamista sekä retkisatamista on myös saatavilla

Taskuun taittuvia karttoja kannattaa kysyä kuntien infopisteistä tai liikuntatoimistoista. Mikäli et ole pohjoissavolainen, ota yhteyttä kirjaamo(at)pohjois-savo.fi.

Kartan hinta on noin 5 euroa.

 

Pohjois-Savon retkeilykartat - nettikartasto

 

Patikointi, ratsastus, pyöräily, veneily, melonta, kalastus, hiihto, moottorikelkkailu ja paljon muuta kolmella karttapohjalla: 


Pohjois-Savo toivottaa hyviä ulkoiluhetkiä! Sitä varten rakennetteu retkeilykartasto palvelee sekä oman maakunnan väkeä että matkailijoita, mökkeilijöitä ja muita retkeilijöitä suomeksi ja englanniksi - ilmaiseksi! Palvelun tarjoavat Pohjois-Savon kunnat ja Pohjois-Savon liitto. 

Kartan reitit ovat vapaasti kuljettavissa ja taukopaikat kaikkien käytettävissä. Monet luontokohteet sijaitsevat kuitenkin yksityisillä mailla. Muistathan pitää huolta ympäristöstä retkeillessäsi!


Kartalla on täydet sähköiset käyttöoikeudet eli voit linkittää sitä, sähköpostittaa paikkalinkkejä jne. Lisäksi voit ottaa omaan käyttöön satunnaisesti printin. Julkiseen käyttöön printatuille kartoille pitää olla Maanmittauslaitoksen lupa.

Nettikartalla saat käyttöösi hyvät kartat ja tarvittavat karttatyökalut:

* Voit mitata matkaa haluamastasi pisteestä toiseen - vaikkapa etäisyydet mökiltä lähimpiin naapureihin.

* Voit merkitä mökin sijainnin kartalle ja lähettää sen sähköpostilla tai postikortilla mökkivieraille, tai voit laittaa linkin omille kotisivuillesi.

* Koordinaattityökalulla voit piirtää kartalle oman reittisi sekä printata reitin ja sen koordinaatit. Jos käytät GPS-laitetta, siirrä koordinaatit sinne - et eksy reitiltäsi! Ohjelma myös kääntää koordinaatteja järjestelmästä toiseen.

* Runsaan sisällön hallitsemiseksi tietoja on ryhmitelty teemoiksi; "Kaikki teemat" -antaa valikon, jossa näkyvät kaikki kartalla olevat hakusanat, "Vesiretkeily"-teemasta tulevat esiin veneily- ja melontareitit, satamat, veneenlaskupaikat jne. Jos valitset tietyn kunnan, kone hakee vain sen kunnan kohteita.

* "Reitit ja alueet" -työkalulla voit saada kartalle näkymään kaikki reitit tai esimerkiksi vain retkeily- ja melontareitit. Odota, että reitit ehtivät latautua.

* Muita hyödyllisiä työkaluja tiedon etsimiseen ovat sanahaku (tyhjä ruutu vasemmassa reunassa: kirjoita alku hakemastasi kohteesta) - ja paikannimihaku, joka etsii sinulle minkä hyvänsä pohjoissavolaisen mäen, joen, saaren tai kylän, sekä aluehaku (pikkukuvake ylälaidassa: vedä hiirellä haluamasi alue karttapohjalle ja näet, mitä palveluita kartta sillä alueella tarjoaa - huom. ei näytä reittejä ja alueita, vain pistemäiset kohteet).

Osoitehakua kartalla ei ole. Se löytyy joko kunnan omalta palvelukartalta tai osoitteesta http://kansalaisen.karttapaikka.fi.

Kartalta ei myöskään löydy esim. sisäliikuntapaikkoja, tenniskenttiä ym., joita kannattaa etsiä suomalaisen liikunnan tietopankista  http://kartta.liikuntapaikat.fi/

       

Retkeilykartaston tuottaa ja sitä ylläpitää Pohjois-Savon liitto yhdessä alueen kuntien kanssa. Vastuu reitistä on pääsääntöisesti sillä kunnalla, jonka alueella reitti kulkee. Retkeilykartaston kokoamiseen on saatu EU:n EAKR-tukea. 

Karttahankkeen kotisivu
www.pohjois-savo.fi/reitistohanke